Finn-Rotor tiedote liiketoimintakaupasta 1.9.2021.

Saarijärveläinen Mäkelän veljesten omistama perheyhtiö Finn-Rotor Oy keskittää toimintansa Viroon, Pärnuun. Yritysjärjestelyjen myötä yrittäjät Jussi ja Janne Mäkelä jättävät yhtiön operatiiviset tehtävät. Finn-Rotor Estonia Oü:n johtajana toimii Saarijärveltä lähtöisin oleva Matti Övermark. Mäkelät omistavat jatkossakin yritykset ja jatkavat työskentelyä yrityksien hallituksissa.

 

Siirto toteutettiin normaalina liiketoimintakauppana, jossa Finn-Rotor Oy myi 1.9.2021 merkittävän osan liiketoiminnastaan 100% omistamalleen tytäryhtiölle Finn-rotor Estonia Oü:lle. Henkilöstö siirtyi kaupassa nk.vanhoina työntekijöinä pl. kotimaan asiakaspalvelu sekä huoltotoiminnat, jotka jäävät edelleen Saarijärvelle.

 

Mäkelät: 

“On ollut ilo ja kunnia toimia toisen sukupolven yrittäjinä perheyhtiössämme jo lähes kaksi vuosikymmentä ja kehittää tätä ainutlaatuista yhtiötä menestykseen. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Vaikka työmme jatkuu aktiivisina omistajina, on aika siirtyä sivuun ja antaa uusille johtajille tilaa toiminnan kehittämiseen tulevaisuudessa.

 

Matti Övermark

“Kiitän omistajia hyvästä yhteistyöstä ja tuesta. On iso kunnia ottaa vastaan johtajuus. On ollut mukava nähdä kuinka toiminta kehittynyt ja muuttunut vuosien varrella tarpeiden mukaan. Lähden pilke silmäkulmassa ja uutta intoa täynnä luomaan yhtiölle menestyksekästä tulevaisuutta.”

 

Finn-Rotor Oy lyhyesti:

Finn-Rotor Oy on alansa merkittävimpiä toimijoita globaalisti. Yhtiö on neljäkymmentä vuotta vanha Mäkelän veljesten omistama, Saarijärvellä sijaitseva perheyhtiö. Yhtiö toimii omalla Finn-Rotor brändillään, päätuotteinaan hydrauliset kourankääntäjät, sekä ohjausventtiilit metsä- ja kappaletavara kuormaimiin.

 

Finn-Rotor Estonia Oü lyhyesti:

Finn-Rotor Estonia Oü on Virossa Pärnussa sijaitseva vuonna 2005 perustettu yritys, joka on vastannut Finn-Rotor tuotteiden valmistuksesta jo vuosia. Virosta käsin toimiminen mahdollistaa kansainvälisten asiakkaiden palvelun entistä joustavammin. Päämarkkina-alueita ovat Eurooppa ja varsinkin Baltian maat, joihin nähden Pärnun sijainti on optimaalinen. Nykypäivänä nopeat toimitukset ja jatkuva kommunikointi asiakkaiden kanssa on entistä tärkeämpää kilpailluilla markkinoilla.